نقش نماز در آرامش دروني از بعد فردي و اجتماعي/ محقق: شوكت سوراني
یکشنبه ۷ آبان ۱۳۹۶همه انسانها در تمام عمر نیازمند احساس امنیت و آرامش درونی هستند، اما بیشتر آنان نمیدانند که چگونه باید آن امنیت روحی و درونی را به دست آورند. ازجمله راههای بسیار مهم و موثردر احساس امنیت روحی و درونی و کسب آرامش برای انسانها، ارتباط مستقیم و بیواسطه انسانها با پروردگارشان، بهوسیلهی نماز است. نماز، کبریایی و عظمتی دارد که خدای تعالی، آن را به عظمت توصیف میکند. خداوند متعال، چنین مقدّر کرده انسانهایی که با او ارتباط و بر نماز و ذکر او مداومت داشته باشند، به برکت نماز، در دنیا و آخرت سعادتمند و از حیات طیبه برخوردارمی گردند.
قرآن کریم برای پرورش شخصیت انسانها و ایجاد تغییر در رفتار آنان، روش کار و ممارست عملی در زمینه افکار و عادات جدید رفتاری را (که در نظر دارد در نفوس آنان تحکیم بخشد)، بهکارگرفته و به همین منظورنمازراواجب کرده است. نماز و ارتباط با خدا بیشترین نقش رادرامنیت و آرامش درونی عطا میکند. نماز بهعنوان ذکر خدا به درون تشنه انسان آرامش بخشیده، اطمینان خاطر درونی را در او تقویت میکند. چون نماز اقبال به خدا، و التجاء به اوست، روح ایمان را زنده میسازد، و به انسان میفهماند که به جائی تکیه دارد که انهدام پذیر نیست، و به سببی دستزده که پاره شدنی نیست.
انسان نمازگزار هرگز دچار اضطراب ناشی از گناه نمیشود، احساسی که بسیاری از انسانهای بینماز از آن رنج میبرند این عدم اضطراب انسان نمازگزار نتیجه و ثمره ارتباط او با خالق مهربان اوست.
انسان نمازگزار دیدگاه خاصی به هستی دارد، دیدگاه ویژه انسانهای نمازگزار به زندگی در دنیا و ثبات شخصیت آنها باعث میشود که همواره احساس آرامش درونی نموده، در مقابل افتوخیزهای غیرمنتظره زندگی دچار ترس و اضطراب نشوند، و درنتیجه به حذف آن گروه از تغییرات هیجانی که سبب به هم خوردن آرامش درونی آنان است، از زندگی خود بپردازند. روش این تحقیق جمعآوری اطلاعات بهصورت کتابخانهای که از طریق فیشبرداری از کتابها، مقالات و نرمافزارهای در دسترس گردآوریشده است.
کلیدواژه: نقش, نماز, آرامش