نمايش اخبار
کد مطلب: 100675 تعداد بازدید: ۱۳۳

برگزاری ژورنال کلاب با مقاله علمی پژوهشی با عنوان « مرگ، قیامت و امور آخرتی در آثار عرفانی امام­خمینی » به مناسبت هفته پژوهش

پنجشنبه ۴ دى ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۰۰:۰۲

برگزاری ژورنال کلاب با مقاله علمی پژوهشی با عنوان  « مرگ، قیامت و امور آخرتی در آثار عرفانی امام­خمینی » به مناسبت هفته پژوهش در مدرسه علمیه زهرائیه نجف‌آباد

مدارس علمیه گروه یاس اقدام به برگزاری ژورنال کلاب  با مقاله علمی پژوهشی  با عنوان « مرگ، قیامت و امور آخرتی در آثار عرفانی امام­خمینی » در تاریخ 25/9/99 نمودند. این برنامه با حضور استاد محترم سرکار حاج خانم زکیه صادقیان استاد حوزه برگزار گردید.

استاد زکیه صادقیان از ابتدای مقاله حسن و ایرادات را بیان کرد و گفت : اجزای چکیده این مقاله  بسیار ناقص است و فقط شامل تبیین موضوع می شد و از اهمیت موضوع، بیان روش تحقیق، اشاره به عناوین اصلی تحقیق و بیان فشرده­ی نتایج و دستاوردهای تحقیق در آن خبری نیست.

وی افزود: در پایان چکیده، از عنوان «کلیدواژه» استفاده شده بود، در حالی که آنچه در پایان چکیده می­آید، واژگان کلیدی است، نه کلیدواژه و این دو واژه از نظر مفهوم و کاربرد با هم فرق دارند.

استاد به مقدمه اشاره کرد و گفت: از آن­جایی که مقدمه باید به قلم محقق باشد، از نقل­قول مستقیم و ارجاع­دهی در مقدمه باید پرهیز شود، بخصوص نقل­قول در مقاله نباید بصورت چپ­چین نوشته شود و این شیوه از نقل­قول مستقیم فقط در پایان­نامه مورد استفاده قرار می­گیرد. نقل­قول مستقیم نباید بیشتر از 5% مقاله را در برگیرد و نقل­قول­های طولانی باید بصورت خلاصه و غیرمستقیم نوشته شوند. وی بیان کرد : بیان پیشینه­ی پژوهشی تحقیق در پایان مقدمه لازم است که در این مقاله ذکر نشده است:

وی ابراز داشت: شرح مفاهیم کلیدواژه­ها بعد از مقدمه آورده می شود و کلیدواژه­ها از نظر لغوی و اصطلاحی شرح داده می­شوند. در این مقاله در ابتدای هر تیتر فرعی، راجع به همان تیتر شرح مفاهیم شده­است و مفاهیم کلیدواژه­ها در یک­جا شرح داده­نشده­اند.

وی افزود: در متن مقاله مثل  ص 87، پاراگراف سوم، از فعل «می­کند» 4 مرتبه در یک پاراگراف استفاده شده است؛ درحالی­که استفاده از افعال مشابه بصورت متوالی، از نظر ادبی درست نیست و از زیبایی کلام می­کاهد.

ایشان بر این عقیده بودند که در این مقاله، نقل­قول­های مستقیمی که از امام خمینی(ره) آورده­شده، اکثراً از منابع دست­دوم، مثل کتاب تقریرات فلسفه امام­خمینی، اثر عبدالغنی اردبیلی بوده است، درحالی­که باید این اقوال از کتاب­های امام، بعنوان منبع دست­اول ذکر می­شد؛ بخصوص در این مقاله که تحقیق در آثار عرفانی امام­خمینی صورت گرفته­است.

ایشان در ادامه گفت: در ص 89، 95، 96 و 97 پاراگرافها خیلی طولانی هستند، درحالی­که در تحقیق باید از پاراگرافهای طولانی احتراز جست؛ زیرا نه تنها از زیبایی ظاهری متن کاسته می­شود، بلکه خواننده با دیدن این­گونه پاراگرافهای طولانی، از خواندن متن منصرف می­گردد.

استاد  ادامه داد: شیوه­ی ارجاع­دهی در این مقاله، درون­متنی است. گاه نویسنده برای توضیحاتی از پاورقی استفاده کرده­است که بجاست. ولی در ص 101 از پاورقی برای آدرس­دهی استفاده شده­است، نه جهت توضیحات. برای آدرس­دهی نمی­توان از دو شیوه­ی درون­متنی و پاورقی، هردو استفاده کرد.

وی گفت: هر چند سیر منطقی تیترهای مقاله بسیار دقیق است و نویسنده مطالب را به­ترتیب رتبی بیان کرده­است. اما در این مقاله گاه از علائم نگارشی، بیجا استفاده شده­ و گاه در جاهایی در استفاده از علائم نگارشی کوتاهی­هایی صورت گرفته­است. مثلاً در پاراگراف اول و دوم ص 91، استفاده­های نابجایی شده­، درحالی­ که در همین پاراگراف اول، از آوردن این علائم در مواردی ضروری پرهیز گردیده­است. یا در ص 96، در بحث قیامت، در پاراگراف سوم، «در اصطلاحات­الصوفیه آمده:...» ظاهراً نقل­قول مستقیم آمده، ولی در گیومه قرارداده نشده­است. زیرا علامت دونقطه، بیانگر نقل­قول مستقیم است.

وی در پایان به بررسی نتیجه و فهرست منابع پرداخت و گفت: در نتیجه، به نوآوری­ های تحقیق اشاره­ای نشده­ و فقط خلاصه­وار مطالب تحقیق بیان­گردیده­است. در فهرست منابع، قرآن بعنوان یک منبع مورداستفاده آورده نشده، درحالی­که از آیات قرآن در تحقیق استفاده گردیده­است. همچنین در کنار تاریخ نشر کتب، باید علامت «ق » بعنوان سال قمری و علامت «ش» بعنوان سال شمسی و علامت «م» بعنوان سال میلادی درج شود تا در تاریخ شبهه ­ای ایجاد نشود.