میزگرد پژوهشی «جایگاه پژوهش دربیانیه گام دوم انقلاب»
پنجشنبه ۴ دى ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۵۸:۵۰میزگرد پژوهشی «جایگاه پژوهش دربیانیه گام دوم انقلاب» برگزار شد
میزگرد پژوهشی مشترک با عنوان « جایگاه پژوهش دربیانیه گام دوم انقلاب » مدارس نجف آباد –یزدانشهر-ویلاشهر-سپاهانشهر-فریدن و گلدشت با حضور معاونین پژوهش 6مدرسه شهرستان های نجف آباد، گلدشت، ویلاشهر یزدانشهر، سپاهانشهر و فریدن در مدرسه علمیه زهراییه نجف آباد روز دوشنبه 24آذر ۱۳۹9 ساعت 12:۳۹:۰۳ برگزار شد.
اکرم بهرامیان، معاون پژوهش مدرسه زهراییه به دیدگاه مقام معظم رهبری در مورد تحول در حوزه پرداختند و گفتند: مقام معظم رهبری می فرمایند: اگر حوزه ی علمیه بخواهد همچون گذشته پرچمدار تمدن اسلامی باشد و این انقلاب و نظام را یاری رساند و جهان اسلام، بلکه غیرمسلمانان را نیز تحت پوشش قرار دهد، باید نظام آموزشی و پژوهشی خود را به گونه ای طراحی کند که در عین وفاداری به اصول و ارزش ها و پای بندی به فقه سنتی، پویایی و نشاط علمی را توسعه داده و در جریان تحولات فکری و اجتماعی جهان معاصر قرار گیرد و نیازمندی های نسل جوانِ شیفته ی معنویت را شناخته، در کانون توجه خود قرار دهد. در این صورت است که شبهات شناخته و پاسخ داده می شود..
وی درپاسخ به این سوال که «طلابی که در سطح 2 فقط با علوم پایه آشنایی پیدا می کنند و فقط 190 واحد درسی را می گذرانند، چگونه می توانند به سؤالات مختلف بشر، بخصوص شبهاتی که با ترفندهای خاص مطرح شده اند و انواع مغالطات در طرح آن ها بکار رفته است، پاسخ دهند»؟گفت: اساتید بسیاری با تحقیق و پژوهش با همین زمینه علمی محدود و تعمق بخشیدن به آن به جایگاه های علمی والاتر دست یافته اند. هر طلبه باید نوری داشته باشد. یکی به اندزه یک شمع ،یکی به اندازه نور افکن و یکی به اندازه نورخورشید. در حد توان نورها فرق دارد.
وی افزودند: طلبه باید به طور مداوم علومش را به روزرسانی کند و حوزه و دانشگاه باید مرکز پژوهش و آزاداندیشی بوده و در متن نیازهای جامعه و در حیطه ی علوم انسانی، نرم افزار و مغزافزار باشند.
در ادامه میزگرد، اعظم سرمدی، معاون پژوهش مدرسه یزدانشهرجهت اشاره به زمان ارائه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ایران از جانب مقام معظم رهبری گفتند: انقلاب اسلامی در حالی چهلمین سالگرد پیروزی خود را پشت سر گذاشت و قدم به دههی پنجم حیات خود نهاد که اگرچه دشمنان مستکبرش گمانهای باطلی در سر داشتند، اما دوستانش در سراسر جهان، امیدوارانه آن را در گذر از چالشها و به دست آوردن پیشرفتهای خیرهکننده، همواره سربلند دیدهاند.در چنین نقطهی عطفی، رهبر حکیم انقلاب اسلامی با صدور «بیانیهی گام دوم انقلاب» و برای ادامهی این راه روشن، به تبیین دستاوردهای شگرف چهار دههی گذشته پرداخته و توصیههایی اساسی بهمنظور «جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی بزرگ» ارائه فرمودهاند. یکی از محورهای مهم در بیانیه گام دوم انقلاب، «علم و پژوهش» است.
وی در ادامه افزودند: دنیای غرب به برکت دانش خود بود که توانست برای خود ثروت و نفوذ فراهم کند و با وجود تهیدستی در بنیانهای اخلاقی و اعتقادی، با تحمیل سبک زندگی غربی به جوامع عقبمانده از کاروان علم، اختیار سیاست و اقتصاد آنها را به دست گیرد. البته طبق فرمایش مقام معظم رهبری ما به سوءاستفاده از دانش مانند آنچه غرب کرد، توصیه نمیکنیم، امّا مؤکّداً به نیاز کشور به جوشاندن چشمهی دانش در میان خود اصرار میورزیم.
معاون پژوهش یزدانشهر در پایان به ارائه راهکارهایی در زمینه کاربردی کردن پژوهش در بین طلاب اشاره کردند و گفتند: حوزه ها باید پژوهش محور باشد که بحمد الله این مهم چند سالی است به همت بزرگواران مراکز علمیه اتفاق افتاده است ولی باز باید این فعالیت ها بیشتر شود.رشد علمی کشور بدون تلاش و همت متخصصین و نخبگان کشور امکان پذیر نبود؛ حال انقلاب گام دوم خود را آغاز کرده است و پژوهش و مباحث علمی در نقطه بسیار مطلوبی قرار گرفته است؛ اما نکته مهمی که وجود دارد این است که این رشد علمی بایستی تداوم داشته باشد.
درادامه میزگرد مطالب حدیثه فولادوند معاون مدرسه فریدن درمورد روحیه تقویت پژوهشگری بیان شد :
1- نظر سنجی و کشف استعدادها و اطلاع یابی از میانه طلبه از رایطه اش با کتاب و کتابخانه چه قبل از طلبگی و چه بعد از طلبگی
2- تشکیل پرونده پژوهشی و شناسایی اساتید مجرب و ناب و متبحر در انجام کارگاههای مقدماتی و پیشرفته
3- ایجاد تسهیلات برای طلاب و اساتید با صلاح دید مالی مدرسه
4- توانمند سازی اساتید و پژوهش شدن ایشان
زهرا مولائی ردانی معاون پژوهش حوزه علمیه حضرت حکیمه(سلام الله علیها)درمورد جایگاه پژوهش در سرتاسر بیانیه گام دوم بیان کردند: علم و دانایی زمانی پایان ناپذیر است که از تلاش های پژوهشی بهره مند باشد. حاصل پژوهش در دین و منابع دینی، دست یابی به نظریه ی اسلام انقلابی است و اگر این نظریه تجدید نظر پذیر و اهل انفعال نیست به آن سبب است که زاییده ی ایمان و اعتقادات غیر تقلیدی و کاملا تحقیقی است. به همین دلیل مایه ی سربلندی ایران و ایرانی است برای برداشتن گام های استوار در آینده نیازمند پژوهش در گذشته و شناخت آن می باشیم. اگر علم حاصل شد هیچ چیز مانع رشدعلم و فناوری، سیاست، معنویت و فضیلت های دیگر نمی شود. وقتی انقلاب اسلامی و اهداف آن شناخته شد، از آن حمایت می شود و ثبات و امنیت، پیشرفت در عرصه علم، ارتقاء بینش سیاسی و ایستادگی در برابر قلدران و.. به وقوع خواهد پیوست.آنچنان که در چهل ساله اول انقلاب این حوادث به مدد عالمان پژوهشگر و عاملان عالم به وقوع پیوست.
در پایان میزگرد زهرا گورویی، معاون پژوهش گلدشت به اهمیت مقوله علم و پژوهش از جانب مقام معظم رهبری در سالهای قبل پرداختند و گفتند: مقام معظم رهبری در سال های بسیار قبل در سخنرانی های مختلف بیانات گهرباری را فرمودند از جمله:
* علم برای یک ملّت مهمترین ابزار آبرو و پیشرفت و اقتدار است. در تاریخ ۲۰/۰۸/۱۳۹۴
* پیشرفت علمی بایستی با خودباوری اولاً؛ امید به موفقیت ثانیاً؛ حرکت جهادگونه ثالثاً؛ همراه باشد. در تاریخ ۰۳/۰۷/۱۳۸۷
* علم باید با اخلاق و ایمان همراه شود تا ما به همان چالهای نیفتیم که غرب در آن افتاد. در تاریخ ۲۵/۰۶/۱۳۸۵
وی در ادامه به جمع بندی صحبت های معاونین پژوهش مدارس پرداخته وگفتند: اساتید با ذکر مبنا و شاخصه های اصلی بیانیه گام دوم:
اولا به دانایی و توانایی و توانمند سازی طلاب و اساتید مدارس علمیه ودانشجویان و اساتید اذعان داشتند.
ثانیا:مدیریت توانایی ها و دانش علمی با رعایت اصول انسانی و اخلاقی وهمراه بانشاط باشد.
ثالثا: طلاب و دانشجویان و اساتید مدام باید به روز رسانی شوند و هر لحضه باید با مردم و در بطن جامعه باشند.
میزگرد معاونین پژوهش که درمحل مدرسه زهراییه نجف آباد برگزار گردید با تبادل نظر معاونین مدارس پیرامون «جایگاه پژوهش دربیانیه گام دوم انقلاب »به کار خود پایان داد.