نمايش اخبار
کد مطلب: 102226 تعداد بازدید: ۱۷۱

جلسه نقد و بررسي خطبه فدكيه و شبهات آن به مناسبت شهادت حضرت زهرا سلام الله عليها

دوشنبه ۲۹ دى ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۰۸:۲۹

برگزاري جلسه نقد و بررسي خطبه فدكيه و شبهات آن به مناسبت شهادت حضرت زهرا سلام الله عليها

مدرسه علميه زهرائيه با توجه به ايام شهادت حضرت فاطمه الزهرا سلام الله عليها اقدام به برگزاري جلسه نقد و بررسي خطبه فدكيه و شبهات آن، با حضور استاد حوزه سركار خانم فخري سمندري نمود كه با توجه به شرايط سخت كرونايي اين برنامه به صورت آنلاين در اختيار طلاب قرار داده شد.

استاد سمندري به راويان خطبه فدكيه اشاره كرد و گفت: اين روايت در كتاب هاي مختلف، هم از اهل سنت و هم از شيعه نقل شده است؛ از اولين كساني كه اين خطبه را نقل كرده اند فرزندان حضرت امام حسن عليه السلام و امام حسين عليه السلام هستند.

وي افزود: در نقل خطبه آمده است كه خليفه با بيرون كردن نيروهاي حضرت زهرا و گماشتن مأموران خود اقدام به غصب فدك نمود و وقتي خبر غصب فدك به حضرت زهرا سلام الله عليها رسيد، حضرت روسري بلند خودش را بر سر انداخت و جلباب خودش را پوشيد و با شتاپ به سوي مسجد آمد.

وي بيان كرد: با حضور حضرت زهرا سلام الله عليها در مسجد، ميان زنان و مردان پرده اي كشيده شد، البته آمده است كه گروهي از زنان حضرت را همراهي مي كردند. بعد از كشيده شدن پرده حضرت شروع به صحبت كرد و در ابتداي صحبت خود اقرار به شهادت « أشهد أن لا إله إلا الله وحده لا شريك له...» نمود و بعدا فرمود: تأويل اين شهادت، خلوص است. يعني تمام وجود ما شهادت مي دهد و فقط بر زبان جاري نيست.

استاد سمندري بخش هاي مختلفي از خطبه فدكيه را قرائت نمود و به ترجمه آن پرداخت.

وي به بيان شبهات پيرامون موضوعات مطرح شده در خطبه فدكيه پرداخت و گفت: يكي از شبهات مطرح شده اين است كه آيا حضرت زهرا به دنبال چند هكتار زمين بوده است؟! كه در پاسخ بايد گفت: منظور اين چند هكتار زمين نبوده است بلكه منظور محوري بوده است كه در آن حق و باطل سنجيده شود. اين مسئله سياسي بوده است و هر جايي كه فدك مطرح مي شود مسئله ولايت هم مطرح مي شود.

وي افزود: در زمان حضرت امام موسي بن جعفر عليه السلام وقتي خليفه وقت، هارون، قصد برگرداندن فدك را دارد و ميزان آن را از امام سوال مي كنند؛ امام در جواب مي فرمايند: اگر ميزان آن را مشخص كنم، نخواهي داد و ميزان آن شرق و غرب، شمال و جنوب است. هارون وقتي ديد امام در حال روشنگري است و حق ولايت را مطرح مي كند؛ به بحث پايان داد.