به مناسبت میلاد حضرت محمد صلی الله علیه و آله و امام صادق علیه السلام
برگزاری جلسه ی اخلاق با حضور حجت السلام وزیری استاد بین الملل اخلاق و استاد، مولف و مبلغ حوزه ی علمیه ی قم
دوشنبه ۳ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۱۹:۰۵:۰۹
حجت السلام وزیری استاد بین الملل اخلاق و استاد، مولف و مبلغ حوزه ی علمیه ی قم در مراسمی که به مناسبت میلاد حضرت محمد صلی الله علیه و آله و امام صادق علیه السلام در حوزه ی زهراییه برگزار شد فرمودند:
طبق آیه ی قران " َلَهُنَّ مِثْلُ الَّذِي عَلَيْهِنَّ بِالْمَعْرُوف"
زن و مرد همه دارای حقوق و تکالیفی هستند هم مرد در مقابل حقوقی که دارد وظایفی دارد هم زن در مقابل دریافت حقوق وظایفی دارد.
برخلاف تصور عمومی ما که فکر می کنیم بین زن و مرد تبعیض هست این آیه از جمله آیاتی است که به ما می آموزد در این قضیه بین خانم ها و آقایان مساوات است؛ تفاوت ها در احکام بین زن و مرد بر خلاف عدالت نیست این عین تساوی عین عدل است.
تعریف عدل «وضع کل شیء فی موضعه» است، همان طور که ورزش هایی هست که انجامش در توان زن نیست بنابر یک قاعده ی عقلایی کارهایی هست که از عهده ی زن بر نمی آید و با روح زن سازگاری ندارد و در برخی زمینه ها زنان از برخی تکالف معاف اند غربی ها از این معافیت تعریف می کنند به تبعیض در حالیکه این عدالت است.
حجت الاسلام وزیری فرمودند: حدیثی از مولا علی علیه السلام جد امام صادق علیه السلام و جانشین پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در نهج البلاغه هست که می فرماید: « خِیَارُ خِصَالِ النِّسَاءِ شِرَارُ خِصَالِ الرِّجَالِ الزَّهْوُ وَ الْجُبْنُ وَ الْبُخْلُي»
مولا امیر المونین علی علیه السلام می فرمایند سه خصلت است که برای زنان زینت است ولی برای مردان مایه ی آبروریزی است.
خصلت اول تکبر است آن هم مقابل نامحرم ؛ خصلت دوم ترس توام با پرهیز است، جبن ترس خوب را میگویند نه ترس بد که از حیوانات و.. است و خانمی که ترس توام با پرهیز دارد کمتر دچار اشتباه میشود و ویژگی سوم بخل است به این معنی که اهل ریخت و پاش نباشد و حقوقی که خودش یا همسرش بدست می آورد را بیهوده هدر نکند.
ایشان در پایان بیانات خود چند تذکر برای طلاب بیان کردند از جمله:
ـ بیندیشید که برای چه چیزی به حوزه آمده اید؟ اگر برای مشهور و معروف شدن باشد بروید دنبال کارهای دیگر ما آمدیم برای تلبیغ ارزش های خدایی و اسلام بین خانم ها ، دختران و دانش جویان و وقتی با خدا معامله می کنیم باید سختی هایش هم بخریم اگر برای خدا آمدیم تحملمان را در برابر مشکلات و بعضا برخورد بد مردم بیشتر کنیم اگر تمسخر کردند مبادا کم بیاوریم مبادا حرف مردم ذره ای در اراده ی ما تریدید ایجاد کند.
ـ توان ما برای درس خواندن بیشتر از چیزی است که الان داریم خیلی از توجیه ها برای درس نخواندن دلیل قانع کننده و وجدانی نیست و می شود با برنامه ریزی دقیق و نظم و تدوین نقشه راه و همچنین با توکل و توسل، بیشتر و بهتربه علم آموزی بپردازیم.