کد مطلب: 124807
تعداد بازدید: ۴۶
برگزاري دو نشست علمی پژوهشی « معرفی چند کتاب خواندنی در مورد امام محمدباقر علیه السلام و جستجوی معنویت در سخنان امام »
دوشنبه ۲۰ تير ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۵۹:۱۶
برگزاري نشست علمی پژوهشی « معرفی 10 کتاب خواندنی در مورد امام محمد تقی علیه سلام و جستجوی معنویت در سخنان امام »
مدرسه علميه زهراییه نجفآباد ، به مناسبت شهادت امام محمد تقی علیه السلام اقدام به برگزاري نشست پژوهشی با عنوان« معرفی 10 کتاب خواندنی در مورد امام محمد تقی علیه سلام و جستجوی معنویت در سخنان امام » با تلاش طلبه گرامی سرکار خانم قدسی صالحی در تاریخ 11تیر 1401 به صورت حضوری در حوزه زهراییه و آنلاين در بستر سامانه مدرس نمود.
در این برنامه ابتدا سرکار خانم قدسی صالحی طلبه حوزه زهراییه مختصری از زندگی نامه امام را بیان کرد وگفت: تقی از القاب معروف امام جواد است. این لقب از واژه تقوا به معنای خود نگهداری و پرهیز و پروا از گناه آمده است. وجود پرفیض امام علیه السلام منبع تقوا و پرهیزکاری که بر این امر دوست و دشمن اتفاق نظر داشتند. وی افزود امام بخشندگی و سخاوتی که در راه خدا داشت که به لقب «جواد» نیز معروف شد.
ایشان مطرح کرد: حضرت امام جواد علیه السلام نخستین امام شیعه است که در خردسالی به امامت رسیده این مسئله مخالفت دشمنان را برانگیخت تا آن جا که موجب سرگردانی برخی از شیعیان شد. اما با آشکار شدن علم ومعرفت امام، اندک اندک تردیدها کنار رفت. طلبه مطرح کرد: امام جواد برای تربیت شیعیان و مسلمانان در زمینه های مختلف اخلاقی و تربیتی، بیاناتی دارد که توجه به آنها برای شیعیان شایسته و لازم است. امام جواد به تاخیر انداختن توبه، امروز و فردا کردن، اصرار بر گناه و ایمن شدن از مکر خدا برحذر می دارد و مومن را به سه نیاز واقعی اش توجه می دهد: توفیق خدایی، واعظ نفسانی و قبول نصیحت، برای هر چیزی زینتی می شمرد و از متوجه شدن انحصاری به زینت های مادی هشدار می دهد.
خانم صالحی به معرفی۱۰ کتاب خواندنی در باب امام جواد علیه السلام پرداخت و گفت: کتاب« بخشنده غریب» نوشته مهدی قزلی به زندگانی امام جواد عليه السلام پرداخته و سعی نموده تا با عباراتی ساده و روان خواننده خود را در فضای موجود در عصر آن حضرت قرار داده و تصویری گویا از حوادث و جریانات آن عصر بیان نماید. وی دومین کتاب را « آسمانیترین مهربانی» نوشته مهدی شجاعی که پیرامون شخصیت حضرت امام جواد(علیه السلام) بیان کرد و گفت:. رویکرد این نوشتار، رویکردی حدیثی داستانی است. وی سومی کتاب را « زندگانی امام جواد از ولادت تا شهادت» نوشته محمدکاظم قزوینی عنوان کرد و گفت : این کتاب سعی نموده تا با استفاده از آنچه در منابع تاریخی و روایی وجود دارد به صورت نسبتا کامل به بررسی زندگانی امام جواد (علیه السلام) بپردازد. ایشان کتابهای « صحیفه امام جواد» ، « - فرهنگ جامع سخنان امام جواد»، « محمدبن علی امام جواد» ، « نگاهی به زندگانی سیاسی امام جواد(علیه السلام)» ،« عصر ظهور»،« پیشوایان هدایت جوادالأئمه»، « تحلیلی از زندگانی و دوران امام محمدتقی» را معرفی کرد و در مورد هر کدام توضیحاتی را بیان کرد.
طلبه در پایان چند روایت از امام بیان کرد ودر مورد هر روایت توضیحاتی را ارائه داد و گفت: امام میفرماید: «مؤمن در هر حال نیازمند به سه خصلت است: توفیق از طرف خداوند متعال، واعظى از درون خود، قبول و پذیرش نصیحت کسى که او را نصیحت نماید»وی روایت دوم را را مطرح کرد و گفت « چگونه گمراه و درمانده خواهد شد کسى که خداوند سَرپرست و متکفّل اوست. چطور نجات مىیابد کسى که خداوند طالبش است. هر که از خدا قطع امید کند و به غیر او پناهنده شود، خداوند او را به همان شخص واگذار مىکند»

برگزاري نشست علمی پژوهشی « معرفی چند کتاب خواندنی در مورد امام محمدباقر علیه السلام و جستجوی معنویت در سخنان امام »
مدرسه علميه زهراییه نجفآباد ، به مناسبت شهادت امام محمد باقر علیه السلام اقدام به برگزاري نشست پژوهشی با عنوان« معرفی چند کتاب خواندنی در مورد امام محمد باقر علیه السلام و جستجوی معنویت در سخنان امام » با تلاش طلبه گرامی سرکار خانم مریم خلیلی در تاریخ 15تیر 1401 به صورت حضوری در حوزه زهراییه و آنلاين در بستر سامانه مدرس نمود.
در این برنامه ابتدا سرکار خانم مریم خلیلی، طلبه حوزه زهراییه به معرفی چند کتاب خواندنی در باب امام محمد باقرعلیه السلام پرداخت و گفت: کتاب «جلوه امامت در افق دانش» به قلم «احمد ترابی» ، توسط «بنیاد پژوهشهای اسلامی» منتشر شده است. وی افزود این کتاب به صورت تحقیقی و سندی معتبر در پنج فصل تنظیم گشته است . ایشان مباحث این کتاب را :از ولادت تا شهادت، زندگانی علمی و اندیشه اهل تشیع و اهل تسنن ، شاگردان ، مشی سیاسی ، قیامها ،مواضع ایشان در مقابل آنها ، زندگی اجتماعی ، مرجعیت و پاسخ گویی به پرسشهای مردم، و بخشی از سخنان، پیامها و حکمتهایی از امام باقر علیه السلام نام برد.
طلبه زهراییه کتابهای : «امام محمدباقر (علیه السلام» تالیف «شیخ عباس قمی»، کتاب « زندگانی باقر آل محمد علیه السلام: گوهر علم؛ همراه با داستانی پندآموز» نوشته «فاطمه دهکردی»، کتاب « در محضر امام محمدباقر علیه السلام» تألیف «علیرضا زکیزاده رنانی» و کتاب «داستانهایی از زندگانی امام محمدباقر (علیه السلام» به قلم «علیرضا کربندی» را معرفی کرد و برای هر کدام توضیحاتی را مطرح کرد .
خانم خلیلی در ادامه به 10سخن گهربار معنوی امام پرداخت و گفت: امام میفرماید:« چه بسا شخص حریص بر امری از امور دنیا، که بدان دست یافته و باعث نافرجامی و بدبختی او گردیده است، و چه بسا کسی که برای امری از امور آخرت کراهت داشته و بدان رسیده، ولی به وسیله آن سعادتمند گردیده است.» وی توضیحی در مورد روایت داد ومطرح کرد: « تو را به پنج چیز سفارش میکنم: اگر مورد ستم واقع شدی ستم مکن، اگر به تو خیانت کردند خیانت مکن، اگر تکذیبت کردند خشمگین مشو، اگر مدحت کنند شاد مشو، و اگر نکوهشت کنند، بیتابی مکن.» و...
ایشان در پایان مختصری از زندگی ، القاب، معجزات، علم و شاگردان امام را بیان کرد و گفت : درباره علم و دانش امام محمد باقر اینطور گفته شده که او در علم، زهد برتر از همه بزرگان بنی هاشم بوده است و روایات و احادیث ایشان در زمینه علم دین، علوم قرآن و سنت نبوی و روش اخلاق و آداب به حدی بوده است که تا پیش از آن هیچ یک از فرزندان امام حسن علیه السلام و امام حسین علیه السلام به جا نگذاشته بودند. ایشان بنیانگذار انقلاب فرهنگی و نهضت علمی شیعه و اسلام شناخته میشوند. وی نشست را به یک روزه چند دفیفه ای ختم داد.