کد مطلب: 125870
تعداد بازدید: ۴۵
برگزاري نشست ژورنال کلاب بررسی مقاله علمی تخصصی «طرق شناسی روایات غدیر خم و پاسخ به شبهات»
شنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۳۸:۴۱
مدرسه علميه زهراییه نجفآباد با مشارکت مدارس علمیه و حضرت نرجس یزدانشهر، الزهرا گلدشت، حوزه علمیه فاطمیه نجفآباد، ؛ اقدام به برگزاري نشست ژورنال کلاب نمود. این نشست با بررسی مقاله علمی تخصصی «طرق شناسی روایات غدیر خم و پاسخ به شبهات» با حضور استاد سرکار خانم زکیه صادقیان و برخی از معاونین پژوهش گروه شهید فخری زاده در تاریخ 22 دی 1401 بهصورت حضوری در حوزه علمیه زهراییه نجفآباد برگزار شد.
خانم صادقیان استاد حوزه در ابتدا گفت: مطالب مقاله؛ باید روند منطقی داشته باشند و در این مقاله، عنوان با آنچه در چکیده آورده شده، منطبق نیست چون در چکیده و کل مطالب، منابع اهل سنت را آورده است، بهتر بود این واژه در عنوان مقاله اضافه میشد. برخی از واژه ها؛ مثل نام اشخاص یا کتاب و... که در عنوان آمده؛ بهتر است در مفهوم شناسی، تعریف و توضیحی داده شوند. اگر متن عربی آیات و روایات حتما با ترجمه آورده شوند؛ حالا یا داخل متن بیاید یا داخل پاورقی و همچنین برای واژه های سخت؛ حتماً معانی یا معادل فارسی آنها آورده شود.
در ادامه بیان نمود؛ برای چکیده نمی توان نظریه داد، بیطرفانه بنویسیم، واژگان کلیدی از کلماتی استفاده شود که عام نباشند، مثلاً در این مقاله از واژه کلیدی قرآن، حدیث، شان نزول، استفاده شده است؛ اینها خیلی عام هستند. چرا که وقتی واژگان کلیدی را بزنیم مقاله می آید. خوب وقتی قرآن را زدیم؛ مقالات زیادی که در داخل آن قرآن است، می آید و دورتر مقاله را پیدا میکنیم.در چکیده؛ از زبان سوم شخص مفرد استفاده شود؛ مثلاً در این مقاله سعی شده است روایات غدیر خم مورد بررسی قرار گیرد.
وي افزود: در مقدمه؛ نیاز نیست موضوع تکرار شود. در مقدمه این مقاله؛ موضوع تکرار شده است. اجزای مقاله عبارتند از: تبیین موضوع، بیان مسئله، ضرورت تحقیق، پیشینه تحقیق؛ تفاوت شبهات اهل سنت؛ مجهول تحقیق این مقاله هستند. ضرورت تحقیق؛ یعنی چرا این موضوع را انتخاب کرده ایم. در پیشینه تحقیق؛ نام پنج کتاب یا مقاله یا پایان نامه که خیلی از آن در مقاله خود استفاده کرده ایم را بنویسیم. به این گونه بیان میکنیم: در این مقاله از منابع مختلفی استفاده شده است از جمله... سپس تفاوت این مقاله را با مقاله خود بیان شود. تبیین موضوع با بیان مسئله این است که: در تبیین موضوع معلوم تحقیق می آید ولی در بیان مسئله مجهول مسئله.
خانم صادقیان ادامه داد: بعد از آن نوبت مفهومشناسی میرسد؛ مفاهیم لغوی و اصطلاحی؛ مثلاً مفهوم لغوی طرق شناسی، در مفهوم اصطلاحی از منابع و فرهنگ نامه ها استفاده می شود. برای مفهوم شناسی یک کلمه را در لغت نامه های مختلف، با معانی مختلف بررسی شود. برای اینکه مقالات حوزوی ها؛ مقالات دینی و مذهبی هست؛ لغت نامه های عربی، معتبر تر از لغت نامه های فارسی هستند و باید استفاده شوند. .
ايشان در مورد حد پاراگراف گفت: پاراگراف کمتر از سه خط و بیشتر از هفت خط نباید باشد. برای پاورقی میتوان درون متنی هم استفاده کرد؛ ترتیب پاورقی درون متنی: نويسنده، سال نشر، جلد وصفحه می باشد. اما پاورقی بهتر است که درون متنی نباشد.
وي افزود: برای پاورقی میتوان درون متنی هم استفاده کرد؛ ترتیب پاورقی درون متنی: نويسنده، سال نشر، جلد وصفحه می باشد. اما پاورقی بهتر است که درون متنی نباشد.
وي به نكات مهم نتیجه مقاله پرداخت و گفت: . نتیجه؛ باید چیزی باشد که در متن آمده است، نه اینکه از هر پاراگراف، مطلبی گرفته شود و کنار هم قرار دهیم و به عنوان نتیجه قرار داده شود بلکه نتیجه برداشت مطالبی است که در متن آمده است. نکات مهمی که از مطالب به دست آمده است، وي در پايان به فهرست منابع مقاله پرداخت و گفت: برای فهرست منابع، قرآن کریم، ستاره می خورد. وبه همراه ترجمه قرآن و نهج البلاغه و صحیفه هم میتوان به صورت ستاره دار باشد. ترتیب فهرست منابع: نام، خانوادگی، نام نام کتاب، مترجم، ناشر، محل نشر و تاریخ نشر است. اگر منبعی محل نشر نداشت؛ بیجا و اگر تاریخ نشر نداشت؛ بیتا میخورد.