برگزاری همایش «طلیعه حضور» طلاب ورودی سال 1401
چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۳۶:۰۹
همایش طلیعه حضور هر ساله و در آغاز سال تحصیلی جهت تقویت اراده و ایجاد انگیزه، در طلاب جدیدالورود برگزار می شود، امسال نیز با حضور 100 نفر از طلاب جدید، اساتید، مدیران و معاونان فرهنگی مدارس علمیه زهرائیه و فاطمیه نجف آباد، نرجس یزدانشهر، حکیمه سپاهان شهر، فاطمه محدثه و سیدالشهدا اصفهان برگزار شد.
خانم امیرخانی مدیر مدرسه علمیه زهرائیه نجف آباد با اشاره به حدیث امام صادق7«مَن تَعَلَّمَ للّهِِ و عَمِلَ للّهِِ و عَلَّمَ للّهِِ دُعِيَ في مَلَكوتِ السَّماواتِ عَظيما، فقيلَ: تَعَلَّمَ للّهِِ، وعَمِلَ للّهِِ، وعَلَّمَ للّهِِ»؛ خطاب به طلاب گفت: مسیری که برگزیدید، بهترین مسیر جهت علم آموزی، تزکیه و تعلیم و تربیت است که باید با عزم جزم بر سختی های این راه و سنگ اندازیهای بعضی از اطرافیان فائق آمد و آهسته و پیوسته قدم به قدم در مسیر پیش رفت.
خانم کاشانی مدیر مدرسه حکیه سپاهان شهر با اشاره به هفته وحدت و ولادت پیامبر 6گفت: با بررسی تاریخ و مطالعه آن،متوجه خدمات پیامبر به اسلام و بشریت می شویم و لذا یکی از وظایق طلاب در قبال این خدمات به خصوص در ایام ولادت ایشان،شناخت جامع پیامبر و بیان خدمات ایشان به سایر قشرهای جامعه است.
وی بیان کرد: ورود به حوزه های علمیه باعث برکت در زندگی است و این موضوع، افتخاری است که به سبب لبیک به دعوت امام زمانfبه دست آمده است بنابراین باید در راستای حفظ این افتخار، هم ظاهر خودمان را از جمله نوع پوششی که برمی گزینیم، چگونگی رفتارمان با دیگران و مراودات با نامحرمان و ... و هم باطن خودمان را همان گونه که آیت الله بهجت فرموده اند:« طلبه ای که اهل نماز شب نباشد، طلبه نیست.» با موقعیت اجتماعی که برگزیده ایم تطبیق دهیم.
حاج آقا عابدی استاد حوزه، علم و تقوا را به بال های طلبگی تعبیر کرد و گفت: طلبه، علم و تقوا را باید در کنار هم به دست بیاورد و هر کدام از اینها به تنهایی ممکن است سبب آفت در طلبه شود؛ یک طلبه نباید در مسیر طلبگی، این مسیر عاشقی، به دنبال اثبات خود به اطرافیانش باشد که اگر چنین کند به خطا رفته است؛ بلکه باید از این کلام امیرالمؤمنین7:«مَنْ أَصْلَحَ مَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ اللَّهِ، أَصْلَحَ اللَّهُ مَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ النَّاسِ » درس بگیرد و سعی کند تا رابطه خود و خدایش را اصلاح کند.
وی افزود: همان گونه که هدف از خلقت تکامل است، نباید از همان ابتدای کار طلبگی روی هدف مبلغ شدن تمرکز کرد، بلکه باید به رشد و تکامل صفات پسندیده در خود بپردازیم و هر آنچه می آموزیم در عمل پیاده کنیم و در این صورت است که عمل ما در دید مردم تبلیغ دین است؛ طلبه باید اول خودش را به اوج برساند؛ همانند آیت الله ناصری که حرف زدن، راه رفتن و حتی نگاه ایشان تبلیغ و ترویج دین بود و موجب هدایت مردم می شد.
سرهنگ آزاده جانباز اصغر حبیبی از دیگر سخنرانان این همایش به حوادث اخیر کشور اشاره کرد و گفت: یک طلبه نباید دور از جریانات کشورش به سر ببرد و بی خبر باشد، ضربه ها و گرفتاریهایی که به کشور وارد شده است به سبب ناشکری ها و زیاده خواهی های بعضی از عناصر داخلی است. در گذشته یکی از مرزهای ایران هندوستان بود و چون این کشور، امام و شهید نداشت در هر معاهده بخشی از ایران جدا می شد؛ اگر امروز در هر آشوبی می خواهند امام و رهبر را از این کشور بگیرند و جایگاه شهادت را کمرنگ کنند بدین دلیل است که دشمن خوب می داند برای تصرف ایران باید چه ریشه هایی را از آن بگیرد. امام، شهدا، صبر، مقاومت و استقامت از عناصر اصلی پیروزی در برابر دشمنان داخلی و خارجی است.
وی بیان کرد: اعتقاد و باور دو عنصر اصلی در همه عرصه های زندگی است و مبلغ وظیفه دارد که شناخت خدا را در خانه ها رواج دهد و در جامعه خداباوری را جاری و ساری کند. اگراصول دین و ایمان درست شود، بقیه مسائل هم درست خواهد شد. نگرانی ها، استرس ها، اضطراب ها و بسیاری از مسائل، ناشی از عدم خداباوری است و به همین دلیل است که ناامیدی سبب از پاافتادن می شود.