نمايش اخبار
کد مطلب: 59855 تعداد بازدید: ۳۸۹

نشست پژوهشی با عنوان« اعتبار احادیث»

دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۲۱:۴۹

نشست پژوهشی با عنوان« اعتبار احادیث» درتاریخ 2/2/97 با حضور حجت الاسلام محمد سلطاني استاد حوزه و دانشگاه، نويسنده12 کتاب و عضو هيأت علمي دانشگاه اصفهان در جمع اساتيد و طلاب مدرسه علميه زهرائيه نجف آباد

حجت الاسلام محمدسلطاني عضو هيأت علمي دانشگاه اصفهان با اشاره به شرط صحت هر عبادت و نيت قربة الي الله بيان كرد: كسي كه دانش قرآن و حديث مي آموزد و آن را انتقال مي دهد، رعايت تقوا از اهم بحث است؛ از بي تقوايي است كه يك سري از افراد براي رسيدن به مال و مقام جاعل حديث مي شوند.

وي معناي واژه ي «حديث» را حكايت و تقرير قول و فعل معصوم بيان كرد و گفت: بعضی افراد دچار افراط و تفريط شده اند؛ عده اي به خاطر گذشت زمان، استفاده از احاديث را درست نمي دانند آن را كنار گذاشته اند و برخي هر حديثي را قبول مي كنند و تلقي به قبول مي كنند.

حجت الاسلام سلطاني گفت: تنها كتاب صحيحِ صحيح قرآن است و بايد از افراط و تفريط نسبت به احاديث پرهيز كرد و با مراجعه به تاريخ احاديث، حديث صحيح را از غيرصحيح تشخيص داد.

وي با اشاره به اين كه نهج البلاغه يك منبع حديثي است گفت: اگر حديثي منبع نداشته باشد اصلا قابل اعتماد نيست. كتاب هايي كه مربوط به 100 سال يا 300 سال پيش است را نمي توان به عنوان يك منبع حديث دانست و تنها بايستي به احاديثي استناد كرد كه يك رشته در منابع اصلي احاديث داشته باشد. وي تفسير قرآن را يك تخصص دانست و گفت: هر كسي حق ندارد در اين رشته وارد شود و نياز به تخصص دارد.

محمد سلطاني در پايان به بعضي از راه هاي شناخت حديث صحيح از غير صحيح اشاره كرد و گفت: آنچه از كلام خود معصومین استفاده مي شود اين است كه حديثي صحيح است كه با قرآن ناسازگار نباشد، علاوه بر آن مخالف با علم قطعي و عقل نباشد و شرايط محيطي و موقعيت امام معصوم در زمان صادر شدن كلام به طور كامل بررسي شود.